16. aug, 2022

Vända sig inåt för introspektion samt vila för återhämtning

Hej!

När livet ger stora utmningar behöver vi stanna upp för att komma i kontakt med vår själ. Under de senaste två åren har pandemin haft stor påverkan på vårt liv. Det som varit självklart och naturligt har vi fått omvärdera och kan ha gett oss nya insikter. Nu händer saker i världen som de flesta av oss inte trodde skulle kunna hända.

För min del har det även hänt saker på det personliga planet i familjen som att min kära mor stilla somnade in när hon var på dagen 107 år och sex månade. I höst kommer mitt första barnbarn, en flicka att födas och det känns så fint och stort. 

Hoppas nu innerligt på att många av de prövningar vi fått och just nu får möta snart kommer att vara lärdomar och historia. Min övertygelse är att vi alltid behöver börja med vårt eget fredsarbet inom oss. 

I sommar har jag fyllt på med Qigong på sommarlägret vid Royal park Frösundavik Stockholm. Det var fantastiskt att kunna ses igen fysiskt och det gav så mycket energi och glädje, Vi fick lära oss så fina metoder för att stärka vår livskraft. Sedan en målarvecka på Ölands södra udde med målning och inspiration om de sex vedangas av Johannes Källman. Jag känner mig så påfylld och lyckligt lottad som har både qigong, vedic art och intuitionen att hämta kraft och inspiration av. 

Planering pågor och så fort det är möjligt kommer qigongkurser att startas i samarbete med Sensus och även med några till samrbetspartners . Information kommer på denna sida och även på min facebooksida (som även den kommer att uppdateras)

Jag har noterat att jag inte svarat påvissa frågor här i bloggen och ber därför att om ni inte får svar skriver på min mail jane.viding@live.se 

 Allt gott till er med en önskan om en kreativ och harmonisk  höst 

 Jane Viding 

3. jan, 2020

Råttans år 25/1 2020

 2020 är råttans år enligt den kinesiska filosofin. Eftersom Råttan inleder den tolvårig cykeln för det kinesiska horoskopet, symboliserar råttan förändring och nystart. Råttan är ett nyfiket, intelligent och livskraftigt djur, så de bådar gott för ett nytt år i positiv förändring. 

 Året som gått 2019 har för min del handlat mycket om att värna om de närmaste i familjen. Allt har sin tid och familjen är en så betydelsefull del i livet. Det är också  viktigt att hitta sin position som Kurt Källman, vedic Arts grundare sagt. Det är då man kan se vart kompassen visar för riktning i livet. Vissa värdefulla tidpunkter i livet blir då att landa i det som är och bara vara. Att acceptera det som är här och nu och vara tacksam för varje dag.

Under hösten hölls en qigongkurs för livsgnistan som är en förening för personer med cancer och deras anhöriga. Det var verkligen roligt att hålla kursen och att föreningen gärna vill erbjuda medlemmarna en likadan kurs till våren.

Önskar ni som tidigare qigongelever inspireras och komma igång med Qigongutövning igen så hör gärna av er för en personlig konsultation. 

Det har kommit frågor om Vedic art och qigong här på meddelandesidan. Tyvärr så har inte mina tekniska kunskaper lyckat knäcka koden hur meddelanden ska besvaras. Det får blir ett av mina nyårslöften inför 2020. 

Vedic Art fördjupningskurs kommer under våren 2020. Det går även att boka personliga konsultationer i fördjupning Vedic Art.

Under året fördjupade jag kunskaperna i Tuina den kinesiska massagen. Fan Xiulan höll kurs i själsmassage som ger massagen en intuitiv kvalitet. Ser fram emot att erbjuda massage till förmånligt pris under våren.

Under februari månad startar en bergsmeditationskurs som är ett fantastisk verktyg för perosnlig utveckling. Jag ser verkligen fram emot att träffa er i en bergsmeditationsgrupp. Skriv för mer information 

Allt gott till er alla! och Väl mött under 2020

Jane Viding 

8. aug, 2019

Sensommarhälsning

Hej! Hoppas sommaren varit avkopplande och inspirerande! Under våren gästade Fan Xiulan Örebro och Kilsbergsgården med föreläsning om Essens och kurs i kvantfysik -Qigong. Kvantfysik är något man uppmärksammar mycket nu! Eftersom qigong betyder metod i att stärka sin livskraft så verkar metoden på kvantnivå. Livskraften/Qi är osynlig för ögat men kan upplevas av oss eller av en akupunktör. Vi har urspungsqi med oss sedan vi började finnas till och vi tillför qi genom luften vi andas och maten vi äter. Det är av stor vikt att vi hittar balans i tillvaron, känslomässigt, hitta vila och avkoppling samt minska på negativ stress. Medicinsk Qigong är ett mycket bra eget verktyg att bevara sin hälsa och harmoni.

Välkommen att höra av er till mig om ni är intresserade av Qigong under hösten 2019. Kurser kommer att ges genom Sensus i  Örebro. Det finns även möjlighet till fördjupning i mindre grupp eller privat hemma hos mig. 

Varmt Välkommen !

27. jan, 2019

2019

Det nya året startade med en kurs hemma hos mig! Min favoritmetod Dong Gong som är en fördjupning av Jichu Gong! Där lär vi oss att uppleva qi, stärka inre qi och fylla på med yttre qi. Vi känner in naturen och himlens energier och blir ett med alltet. Himmmel jord människa är en av begreppen i kinesisk filosofi och TKM.  Det är en ynnest att få lära ut och dela med sig av kunskapen och upplevelsen av Qi, livskraft på flera nivåer. 

Tack Anna Karin och Marita för en jättefin helg 

27. jan, 2019

Dong Gong kurs